Mållöst i Superettanderbyt.

Det blev en tät match inför 3.195 åskådare på Landskrona idrottsplats denna heta nationaldag. Värmen gjorde säkert sitt till för att matchen inte skulle öppna upp sig men kanske kännedomen om varandra även spelade en stor roll. Jocke Persson i ÄFF kan ju sitt gamla lag och för BoIS:arna är säkert inte ÄFF något obekant heller. Man vet styrkorna och svagheterna och ville inte blotta sig. Tidigare historik mellan lagen sedan ÄFF:s inträde i eliten har en likvärdig utdelning för båda lagen. Åren 2008 – 2010 har man 2 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster vardera med en målskillnad på 4 – 4. Nu blev det en pinne vardera och målskillnaden står kvar på 4 – 4. BoIS har varit och är fortfarande skadedrabbat bland forwardsfolket och man hotade inte lika mycket som tidigare säsonger. Surprise och Åström framåt tillsammans med Mathias Andersson där Mathias mest föll tillbaka hela tiden för att hjälpa till att stoppa ÄFF:arna. Surprise var hårt uppvaktad mest hela tiden och kom endast loss ett par gånger på hela matchen. Där gjorde David Bennhage ett klockrent jobb. ÄFF har ändrat på sitt spel en hel del sedan de nya coacherna tog över och denna gång var Sebbe Andersson ensam uppe på topp med en Antonio Rojas lite bakom sig. Det kändes inte riktigt som om Antonio lyckades hitta den optimala positionen i rollen, men han skulle väl hjälpa till att täta på BoIS:arnas starka innermittfält. Robin härjade i närkamperna och tog hand om det mesta så det fanns luckor för Antonio att gå i, men han blev något försiktig och Sebbe blev lite ensam ibland. Sebbe gjorde dock ett hästjobb och höll verkligen Fredrik Liverstam och Linus Malmqvist sysselsatta, men dessa herrar är inte lätta att möta i luftdueller. På marken blev Sebbe ett större hot och lyckades där hålla undan många gånger. Dessutom var Sebbe inblandad de flesta gånger det hettade till.

De första minuterna på matchen var väldigt avvaktande, men sedan blixtrade det till ganska bra en stund. I den 8:e minuten spelar Sebbe till Rojas som finurligt chippar bollen mot mål men utanför. I nästa minut skjuter Martin Andersen ett vinkelskott som Mirza Selimovic tar i famnen. I den 11:e minuten kommer BoIS in i bilden för första gången när Thomas Ravn skjuter strax utanför från långt håll. I den 12:e minuten har BoIS en frispark i skapligt läge som Ravn skjuter över mål. I 14:e skickar Johan Blomberg in ett fint inlägg som nickas undan av försvaret där Robin Nilsson möter men skjuter högt över. I nästa minut kommer ÄFF i en bra omställing och Sebbe drar till men högt över igen. I den 25:e kommer Martin Andersen igenom till vänster men inspelet täcks till hörna. Hörnan blir sedan alltför lång. I 28:e kommer Sebbe loss och skjuter från 25 meter men rakt på Mirza Selimovic i BoIS-målet. I 32:a har ÄFF ett inspel från kanten som blir långt men Antonio når och nickar tillbaka men det täcks till hörna. På hörnan nickar Antonio över mål. I den 42:a får Surprise lite yta för första gången och ökar farten men Jacob Augustsson får stoppat farten något med ojusta medel vilket renderar honom varning när det hela ebbat ut. Där såg det riktigt farligt ut när BoIS kom med flera spelare mot ÄFF-målet och en Surprise i hög fart med kontroll på bollen. Det var nog tur att Jacob tog den varningen. I 44:e har Martin ett fint inlägg som Sebbe är framme på men Fredrik Liverstam hinner först och rensar undan. Andra halvlek kunde mycket väl ha börjat med en BoIS-chock när förre ÄFF:aren Patrik Åström lyfter bollen mot den bortre stolpen och bollen går i en hög båge och dalar ner i ribba och stolpe innan den studsar ut och rensas bort. I den 51:a blir Marcus Lindberg varnad. I nästa minut kommer Antionio i läge och skjuter skott som täcks till hörna. Hörnan från Martin Andersen rensar BoIS-målvakten bort. i 54:e spelar Martin till Sebbe i djupled men hårt trängt skjuter Sebbe högt över. I nästa minut kommer Sebbe i djupled igen men han bryts och det hela slutar i att domaren dömer indirekt frispark till ÄFF för tillbakaspel till egen målvakt från BoIS-försvaret. Det blir petning till Jacob Augustsson men skottet täcks undan. I 57:e kommer Surprise drivande och fälls av David Bennhage som får ÄFF-försvarets 3:e gula kort. I nästa minut skjuter Patrik Åström utanför från 25 meter. I den 59:e får Johan Blomberg ett bra läge men bollen är något hög och Johan får dröja lite med skottet och BoIS-målvakten hinner ut fint för att rädda skottet. I 60:e skjuter Fredrik Svanbäck utanför från långt håll. I den 62:a skjuter Björn Westerblad utanför. I den 63:e slår Martin Andersen en hörna som blir mycket farlig utan att leda till avslut. I nästa minut åker Mikael Bengtsson i BoIS på ett gult kort efter en tackling på Johan Blomberg. I den 65:e minuten har Björn Westerblad ett bra läge där han tar lite väl lång tid på sig innan avslut och det blir inget av det. I den 66:e får Robin Nilsson gult kort för en alltför burdus tackling på Svanbäck. I den 75:e minuten är man nästan beredd att notera mål för ÄFF när Sebbe kommer igenom på en fin passning men Mirza Selimovic gör en mycket bra räddning på Sebbes avslut. I 79:e skjuter Sebbe och Mirza räddar. I 80:e byts Antonio ut mot Jörgen Nilsson. I 83:e kommer BoIS i anfall och slår ett inlägg som nickas till Marcus Lantz som skjuter och det går via ÄFF:ben strax utanför. I 88:e gör ÄFF ett dubbelbyta när Westerblad och Blomberg går ut och Mohamed Ramadan och Heidar kommer in i spel. Matchen avslutas sedan efter 3 tilläggsminuter då ÄFF får en hörna och Jacob Augustsson skjuter utanför.

Som helhet var ÄFF det bättre laget och förde spelet större delen av matchen. Man hade ett varierat anfallsspel med djupled på Sebbe och många bra inlägg. Dessa inlägg var det inte lätt att förvalta då BoIS-försvararna Linus Malmqvist och Fredrik Liverstam är väldigt duktiga i luftduellerna och tog bort det mesta. Det kändes inte som om ÄFF missade sina lägen direkt utan det var BoIS-målvakten Mirza Selimovic som gjorde en riktigt bra match. Utan hans fina spel hade det utan tvekan blivit en seger för ÄFF. Nu är Degerfors och Assyriska loss med 2 poängs marginal i täten följt av Jönköping, Brage och Ängelholm på 17 poäng. Det kan bli ett fjärde lag på 17 om BP vinner över Qviding på hemmaplan i morgon. I morgon spelar även Öster-Värnamo och Sundsvall-Hammarby. Nästa match för ÄFF är på lördag, pingstafton. Då kommer Sundsvall på besök. Ett Sundsvall som hittills spelat ganska snålt och har 11 – 8 i målskillnad efter 9 matcher. Vågar vi hoppas på en ökning av det bedrövliga publiksnittet? 696 i snitt så här långt in i säsongen och klar jumbo i publikligen, det är definitivt inte godkänt! Nu spelas denna match som sagt pingstafton och man är ju lite tveksam till hur intresset blir då när det redan är svagt. Spelarna är värda en publik på minst det dubbla!